Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Percy Irausquin overleden na ongeluk in badkamer

Shownieuws

Percy Irausquin is overleden na een ongeluk in zijn huis in Amsterdam. De 39-jarige modeontwerper werd donderdag dood gevonden op de vloer van zijn badkamer.

Percy Irausquin is overleden na een ongeluk in zijn huis in Amsterdam. De modeontwerper werd donderdag dood gevonden op de vloer van zijn badkamer. "Vooralsnog gaan we ervan uit dat hij is uitgegleden", zegt zijn woordvoerder. Lijkschouwing moet de precieze doodsoorzaak uitwijzen. Irausquin was 39 jaar.

De ex-vriend van Irausquin werd ongerust toen Percy al anderhalve dag onbereikbaar was. "Hij heeft toen de politie ingeschakeld", zegt de woordvoerder. "Samen met de politie is hij toen het huis binnengegaan."

De op Aruba wonende familie van de couturier wordt ingelicht. Daarna wordt besloten wat er met het stoffelijk overschot moet gebeuren.

Percy Irausquin won in 2001 de Frans Molenaar Prijs, die jaarlijks wordt toegekend aan jong couturetalent. Bekende Nederlandse vrouwen als Bridget Maasland en Leontine Borsato lopen weg met zijn werk, dat wordt gekenmerkt door zijn typisch vrouwelijke jurken. Katja Schuurman en Maria Kooistra trouwden in een ontwerp van Irausquin.

Vorig jaar kreeg Irausquin het zwaar te verduren toen zakenpartner Steve te Pas de samenwerking met hem be√ęindigde. Irausquin moest noodgedwongen de deuren sluiten van zijn boetiek in de Amsterdamse Cornelis Schuytstraat en kon niet langer zijn eigen naam gebruiken. "De bodem zakte onder mijn voeten weg", vertelde hij destijds in De Telegraaf. "Ik sloot me op in huis, keek alleen maar tv, liet mijn baard staan. Ik heb emmers vol gehuild."

Percy krabbelde weer op en richtte een nieuw label op onder de naam PRC Collection. Eind vorige maand presenteerde de donkerharige couturier tijdens de Amsterdam International Fashion Week zijn nieuwe pret-√ -porter-collectie Full Bloom. Percy omschreef zijn collectie als 'kleurrijk, luchtig en een hele hoop seks'. Met zijn eerste pret-√ -porter-lijn hoopte Percy Nederland te kunnen veroveren. "Ik wil dat alle mooie meisjes van Nederland in mijn jurken lopen", zei hij na afloop van de show. "Het moet een soort Percy-leger worden."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen