Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Familie brengt nieuw album Eva Cassidy uit

Shownieuws

De familie van Eva Cassidy heeft een album samengesteld uit niet eerder verschenen nummers van de overleden zangeres. 'Somewhere' verschijnt op 25 augustus.

De ouders en broer van Eva Cassidy hebben een nieuw album samengesteld uit niet eerder uitgebrachte nummers van de overleden Amerikaanse zangeres. 'Somewhere' is vanaf 25 augustus verkrijgbaar, heeft platenmaatschappij Blix Street Records laten weten.

"Het was belangrijk voor ons dat de nieuwe plaat was samengesteld uit nummers die nog niet eerder te horen zijn geweest en een hoge kwaliteit hebben", vertelt vader Hugh Cassidy. "We zijn zo blij met het album, het had er al veel eerder moeten zijn."

Op 'Somewhere' staan twaalf nummers die allemaal opgedoken zijn in de familie- en vriendenkring van Cassidy, die op 33-jarige leeftijd overleed aan de gevolgen van kanker. Zo vond gitarist Keith Grimes een doos met opnamen die de zangeres in 1993 heeft gemaakt. Schoolvriend Rob Cooper stuitte op een nummer dat Cassidy in 1987 in zijn studio opnam en gedeeltelijk zelf schreef. Broer Dan speelt viool op een nummer dat hij met zijn zus opnam op IJsland, waar hij woont.

Eva Cassidy timmerde al lange tijd aan de weg als zangeres, maar was nog niet definitief doorgebroken toen ze in 1996 overleed. In Groot-Brittannië bereikten drie postuum uitgebrachte albums van Cassidy de nummer 1-positie. Sinds haar dood zijn ruim acht miljoen albums over de toonbank gegaan.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen