Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Stalker John Cusack toerekeningsvatbaar

Shownieuws

De vrouw die wordt beschuldigd van het stalken van Hollywoodster John Cusack is toerekeningsvatbaar verklaard. De zaak tegen de vrouw begint op 9 september.

(Novum/AP) - De vrouw die wordt beschuldigd van het stalken van de Amerikaanse acteur John Cusack is toerekeningsvatbaar verklaard. Een rechter bepaalde woensdag na een evaluatie door een psychiater dat de 33-jarige vrouw in staat is om voor de rechtbank te verschijnen.

Tijdens de hoorzitting huilde de vrouw onophoudelijk en praatte ze constant door de rechter heen, die haar daarop meermaals moest waarschuwen. Volgens de psychiater die de geestestoestand van de vrouw op last van de rechter evalueerde, is ze paranoïde en lijdt ze aan waanideeën.

De vrouw werd begin april gearresteerd bij het huis van de 42-jarige acteur in Malibu wegens stalking. Twee jaar geleden vroeg Cusack, bekend van films als 'High fidelity' en '1408', een contactverbod aan tegen de vrouw.

In gerechtelijke documenten stelt de acteur dat zijn stalker lange brieven over het hek van zijn huis heeft gegooid. De brieven zou ze in zakken hebben gestopt die waren gevuld met stenen en schroevendraaiers. Ook zou ze bezoeken hebben gebracht aan zakenpartners van Cusack.

De zaak tegen de vrouw begint op 9 september.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen