Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Gary Glitter wordt uitgewezen naar Engeland

Shownieuws

De wegens misbruik van meisjes in Vietnam veroordeelde Britse glamrocker Gary Glitter wordt volgende week uitgewezen naar Groot-Brittannië. Zijn straf zit erop.

(Novum/AP) - De wegens misbruik van minderjarige meisjes in Vietnam veroordeelde voormalige Britse glamrocker Gary Glitter wordt volgende week uitgewezen naar Groot-Brittannië. Hij heeft zijn straf er dan op zitten. Dit heeft zijn advocaat donderdag bekendgemaakt.

Glitter, die eigenlijk Paul Francis Gadd heet, is schuldig bevonden aan onzedige handelingen met meisjes van 10 en 11 jaar in zijn gehuurde villa in Vung Tau. Hij werd daarvoor in maart 2006 tot drie jaar gevangenisstraf veroordeeld. Omdat hij sinds zijn arrestatie in november 2005 vastzit en omdat hij drie maanden strafvermindering heeft gekregen, betekent dit dat hij dinsdag vrijkomt.

Glitter werd in 1999 in Engeland tot vier maanden gevangenisstraf veroordeeld nadat op de harde schijf van zijn computer, die kapot was en die hij voor reparatie had aangeboden, duizenden pornografische afbeeldingen van kinderen waren aangetroffen. Hij ging later naar Cambodja, waar de autoriteiten hem in 2002 op niet nader toegelichte gronden tot ongewenst persoon verklaarden.

Glitter heeft laten weten zich niet in Engeland te willen vestigen, maar wel zijn carrière te willen voortzetten. Hij denkt erover in Singapore of Hongkong te gaan wonen.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen