Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Clooney koopt rechten boek over chauffeur Bin Laden

Shownieuws

George Clooney heeft de rechten gekocht van het boek 'The challenge'. Volgens Variety heeft de acteur een bedrag van zeven cijfers betaald voor de rechten.

George Clooney heeft de rechten gekocht van het boek 'The challenge'. Volgens Variety heeft de 47-jarige acteur een bedrag van zeven cijfers betaald voor de rechten. Een woordvoerder zei tegen het filmvakblad dat het nog niet duidelijk is welke rol Clooney gaat spelen bij het tot stand komen van de film.

'The challenge', geschreven door Jonathan Mahlers, vertelt het verhaal van een advocaat en een professor die alles in het werk stellen om de chauffeur en bodyguard van Osama bin Laden een eerlijke rechtszaak te geven. De Jemeniet Salim Hamdan, gevangen op de Amerikaanse marinebasis Guantanamo Bay, werd vorige week veroordeeld tot 5,5 jaar cel voor 'het leveren van materiële steun' aan Al Qaida. Het boek van Mahler eindigt in 2006; hij denkt aan een langere versie inclusief de ontwikkelingen van vorige week.

Clooney kocht de rechten samen met Grant Heslov. Samen richtten zij in 2006 het bedrijf Smoke House op. De twee zijn onder meer verantwoordelijk voor 'Good night, and good luck', de film die in 2006 zes Oscarnominaties kreeg.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen