Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Radiohead schrijft filmmuziek 'Choke'

Shownieuws

Radiohead heeft de muziek geschreven voor de verfilming van het boek 'Choke'. Dat vertelt Chuck Palahniuk, schrijver van het boek, in een interview met BBC.

Radiohead heeft de muziek geschreven voor de verfilming van het boek 'Choke'. De schrijver van het boek, Chuck Palahniuk, vertelt in een interview met BBC dat hij het 'geweldig' vindt dat de muziek verzorgd wordt door de Engelse rockband.

"Clark Gregg, regisseur van de film, wist dat ik 'Choke' heb geschreven, terwijl ik keer op keer op keer naar 'Pablo honey' luisterde", laat Palahniuk dinsdag weten. 'Pablo honey' is het debuutalbum uit 1993 van de rockband, waarop de hit 'Creep' te horen is.

Gregg benaderde Radiohead in eerste instantie alleen voor de muziek voor bij het slot van de film. "Blijkbaar vonden ze de film zo leuk dat ze de soundtrack wilden schrijven", laat Palahniuk, die ook het boek 'Fight club' schreef, trots weten.

De schrijver beschouwt de toezegging als een enorme eer. "Mijn leven is zo geweldig dat ik het zelf bijna niet meer geloof. Het is alsof ik in een droom leef."

Of 'Choke' ook in de Nederlandse bioscopen verschijnt, is nog niet bekend.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen