Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Rapper Dio tekent voor eerste album bij Top Notch

Shownieuws

Rapper Dio heeft een platencontract getekend bij hiphoplabel Top Notch. De rapper brengt op 7 november zijn debuutalbum 'Rock & roll' uit.

Rapper Dio heeft een platencontract getekend bij hiphoplabel Top Notch. De rapper, die eerder te horen was in het nummer 'Stuk' van The Partysquad en in 'Dom, lomp en famous' van The Opposites, brengt op 7 november zijn debuutalbum 'Rock & roll' uit. Dat heeft het platenlabel bekendgemaakt.

Top Notch, dat artiesten als Extince, De Jeugd van Tegenwoordig en The Opposites vertegenwoordigt, heeft de nu 20-jarige rapper al eerder een contract aangeboden toen hij een hit scoorde met collega Darryl. "Natuurlijk wilden we het contract zonder te kijken meteen tekenen, maar we waren minderjarig, dus we hadden onze ouders daarvoor nodig", vertelt de jonge artiest in een verklaring van het label. "Toen het uiteindelijk allemaal moest gebeuren, kwam mijn moeder met een soort chantageactie. Als ik mijn kamer niet zou opruimen zou zij niets tekenen. Toen ik mijn kamer had opgeruimd en het contract voor mijn moeders neus hield, moest plotseling ook de afwas gedaan worden. En zo ging het een maand door." Het platenlabel zag de samenwerking uiteindelijk niet meer zitten.

Na de successen met onder meer The Opposites en The Partysquad bood Top Notch hem een tweede kans, die de rapper met beide handen aangreep. 'Rock & Roll' bevat gastbijdragen van onder meer The Opposites en De Jeugd van Tegenwoordig en werd geproduceerd door The Opposites-rapper Big2. Op 29 augustus geeft Dio een optreden op het Grolsch Podium op de Uitmarkt in Amsterdam.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen