Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Tweede seizoen X Factor in de maak

Shownieuws

X Factor keert terug. Het tweede seizoen van de zangcompetitie gaat in januari van start bij RTL 4. Wendy van Dijk en Martijn Krabbé zijn de presentatoren.

X Factor keert terug op de Nederlandse televisie. Het tweede seizoen van de zangcompetitie gaat in januari van start bij RTL 4, zo heeft een woordvoerder van de zender dinsdag bevestigd. Net als in de eerste editie, die liep vanaf eind 2006, neemt Wendy van Dijk de presentatie voor haar rekening. Ze wordt bijgestaan door Martijn Krabbé, met wie ze eind vorig jaar Idols presenteerde.

Over de samenstelling van de jury, die eerder bestond uit Henkjan Smits, Marianne van Wijnkoop en Henk Temming, is nog niets bekend. Dat Smits meedoet aan het programma lijkt echter uitgesloten. Hij maakte vorig jaar de overstap naar SBS 6, waar hij meewerkte aan 'So you wannabe a popstar' en Holland's Got Talent.

In X Factor, een Brits concept, maken zowel solisten als zanggroepen kans op een platencontract. Ook de afzonderlijke juryleden strijden tegen elkaar. In de eerste serie begeleidde Smits de jongere solozangers, Temming de oudere solisten en Van Wijnkoop de groepen. Sharon Kips, die werd bijgestaan door Smits, kwam als winnares uit de bus.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen