Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Negatief kijkadvies aan jeugd voor eigen horrorfilm

Shownieuws

Het lijkt tegenstrijdig, maar A-Film raadt alle horrorfans onder de achttien jaar af om de film 'Midnight meat train' te gaan zien. Bindend is het advies niet.

Het lijkt tegenstrijdig, maar A-Film raadt jonge horrorfans af om de film 'Midnight meat train' te bekijken. De filmdistributeur heeft de griezelfilm een leeftijdsadvies van 18 jaar en ouder meegegeven. "Het is echt een ontzettend gruwelijke film", benadrukt een woordvoerder van A-Film.

Het leeftijdsadvies van A-Film wordt onder meer gecommuniceerd via filmposters, maar is niet bindend. Het Nicam, dat verantwoordelijk is voor de Kijkwijzer, is de enige instantie die kan bepalen hoe oud een kind moet zijn om een bepaalde film te zien. De hoogste leeftijdsgrens in de Kijkwijzer is die van 16 jaar.

Volgens de woordvoerder van A-Film is het voor het eerst dat een distributeur een leeftijdsadvies geeft dat strenger is dan dat van het Nicam. De instantie kon dinsdagavond niet bevestigen of dat het geval is. Geheel onzelfzuchtig is de actie van A-Film niet. De filmdistributeur hoopt met het leeftijdsadvies te benadrukken hoe gruwelijk en bloederig de horrorfilm is.

'Midnight meat train', dat volgende week donderdag in première gaat, draait om een seriemoordernaar die huishoudt in de metro van New York. In de film zijn rollen weggelegd voor Brooke Shields, Vinnie Jones en Bradley Cooper.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen