Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Zangeressen herdenken Isaac Hayes

Shownieuws

Wijlen Isaac Hayes wordt herdacht door zijn collega's. "Ik heb een van mijn beste maatjes verloren en dat is niet makkelijk te bevatten", stelt Dionne Warwick.

De dood van zanger en acteur Isaac Hayes is als een schok aangekomen bij collega's Dionne Warwick en Gloria Gayner. De twee zangeressen hebben, al kort nadat bekend werd dat Hayes zondag op 65-jarige leeftijd is overleden, hun verdriet onder woorden gebracht. "Ik heb een van mijn beste maatjes verloren en dat is niet makkelijk te bevatten", stelt Warwick in een verklaring aan het Amerikaanse tv-programma Access Hollywood.

De 67-jarige artieste nam in de jaren zeventig samen met Hayes de plaat 'A man and a woman' op. "Ik weet dat een vraagteken niet is toegestaan als God ergens een punt achter zet, dus ik zal niet klagen over de beslissing van God om hem bij zich te roepen." Warwick zal Hayes nooit vergeten. "Hij zal deel blijven uitmaken van mijn muzikale leven elke keer als ik het liedje 'Deja vu' zing", stelt ze.

Gaynor, bekend van de klassieker 'I will survive', nam in 1985 met Hayes een cover op van het nummer 'You're the First, the last, my everything'. "Hij was een echte heer en een zeer warme en getalenteerde artiest voor wie ik respect had en die ik heb bewonderd", schrijft ze in een verklaring. "Ik zal hem missen en zijn bijdrage aan de entertainmentindustrie en de mensheid."

Hayes componeerde onder meer de muziek voor de film 'Shaft' en wordt gezien als een van de grondleggers van de discomuziek. Tot voor kort was hij te horen in South Park. Voor de animatieserie sprak hij de stem in van het personage Chef, een muzikale schoolkok die voortdurend achter de dames aanzit.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen