Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Moordfilms op Nederlands Film Festival

Shownieuws

Het Nederlands Film Festival staat in het teken van de moordfilm. De documentaire 'De Nederlandse geschiedenis in 12 moorden' beleeft zijn premiere.

Het Nederlands Film Festival, dat volgende maand voor de 28e keer plaatsvindt, staat dit jaar in het teken van de moordfilm. De driedelige documentaire 'De Nederlandse geschiedenis in 12 moorden' beleeft tijdens het festival zijn premiere. Columnist Jan Blokker bezocht voor de film samen met zijn zoons Bas en Jan enkele historische plaatsen-delict.

Om de documentaire in een filmisch perspectief te plaatsen, worden tijdens het festival twaalf Nederlandse filmklassiekers vertoond waarin moord centraal staat. Onder meer 'Ciske de Rat', 'Amsterdamned' en 'Van God los' zijn te zien, zo heeft de organisatie van het festival maandag laten weten.

Het thema moord diende eveneens als inspiratie voor een filmfeest, dat op 26 september plaatsvindt in restaurant en club Winkel van Sinkel in Utrecht. Het Nederlands Film Festival vindt plaats van 24 september tot en met 3 oktober in de Domstad.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen