Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Cliff Richard hoopt op nieuwe nummer 1-hit

Shownieuws

Cliff Richard spoort zijn fans aan om zijn nieuwe single 'Thank you for a lifetime' te kopen. Hij wil in het zesde decennium op een rij een nummer 1-hit scoren.

Cliff Richard gaat al een tijdje mee. Dat blijkt wel uit het feit dat de Britse popster in elk van de afgelopen vijf decennia een nummer 1-hit heeft gehad in zijn thuisland. Hoewel hij in oktober 68 jaar wordt, heeft hij niets van zijn prestatiedrang verloren. Via zijn website spoort de zanger zijn fans aan om zijn nieuwe single 'Thank you for a lifetime' te kopen 'om te proberen hem een nummer 1-hit te geven in zijn zesde decennium'.

De single verschijnt op 8 september en zal in fysieke vorm alleen te koop zijn bij warenhuisketen Woolworths. Ook kan 'Thank you for a lifetime' worden gedownload. "Nu de markt voor singles langzaam ten einde komt en singlelijsten veranderen, zou dit weleens de laatste kans kunnen zijn voor Cliff om zijn 'zesde decennium'-ambitie te vervullen", staat te lezen op de website van de muzikant.

Richard scoorde zijn eerste nummer 1-hit in 1959, met het nummer 'Living doll'. Hij herhaalde dat kunstje datzelfde jaar nog met de hitsingle 'Travellin' light'. In de jaren zestig scoorde hij in Groot-Brittannië maar liefst zeven nummer 1-hits, waaronder 'I love you' en 'Congratulations'. In de jaren zeventig bleef het bij één lijsttopper, 'We don't talk anymore'. In de twee volgende decennia stond hij bovenaan de Britse singlelijst met hits als 'Mistletoe and wine' en 'The millennium prayer'.

In Nederland had Richard nummer 1-hits in de jaren zestig, zeventig en tachtig. Hij stond hier bovenaan de Top 40 met nummers als 'Do you want to dance', 'Constantly' en 'Power to all our friends'.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen