Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Nieuwe plaat voor Enigma

Shownieuws

Enigma komt met een nieuw studioalbum, het zevende voor het muziekproject. 'Seven lives many faces' verschijnt op 19 september, zo heeft EMI Music laten weten.

Enigma komt met een nieuw studioalbum, het zevende voor het muziekproject. 'Seven lives many faces' verschijnt op 19 september, zo heeft distributeur EMI Music bekendgemaakt. De nummers 'Seven lives' en 'La puerto del cielo' zijn in Duitsland inmiddels als dubbelsingle verschenen en worden volgende week internationaal uitgebracht.

Net als op het vorige studioalbum van Enigma, 'A posteriori', verzorgt muzikant Andru Donalds de zang. Het nummer 'Seven lives' is doorspekt met exotische en symfonische klanken.

Enigma brak in de vroege jaren negentig internationaal door met de hitsingles 'Sadeness (part 1)' en 'Return to innocence'. Het muziekproject stond, met zijn gebruik van onder meer Gregoriaanse zang en elementen uit de wereldmuziek, aan de wieg van een nieuwe muzikale stroming. De Roemeense muzikant Michael Cretu vormt de spil van Enigma.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen