Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Zangeres Mia ontkent terroristische sympathieën

Shownieuws

Zangeres Mia ontkent dat in haar liedjes terrorisme wordt verheerlijkt. "Ik steun geen terrorisme en zal dat ook nooit doen", stelt ze in een verklaring.

Zangeres Mia ontkent dat in haar liedjes terrorisme wordt verheerlijkt. Haar succes in de Verenigde Staten, waar de artieste de hitlijst bestormt met het nummer 'Paper planes', heeft Mia kritiek opgeleverd. Volgens de in Sri Lanka geboren rapper DeLon voert de artieste met haar artwork en haar songteksten propaganda voor de Tamiltijgers. Mia is de dochter van een prominente voorvechter van de terreurgroep.

DeLon uit zijn kritiek in een filmpje op YouTube waarin hij onder meer wijst op het gebruik van gewelddadige taal in haar liedteksten. Ook de afbeeldingen van tijgers in haar artwork duiden volgens de rapper op sympathieën met de Tamiltijgers. Niets van waar, stelt de 31-jarige hiphopzangeres. "Ik steun geen terrorisme en zal dat ook nooit doen", stelt ze in een verklaring aan de Amerikaanse muziekwebsite Pitchfork.

Dat haar muziek politiek getint is, zal de zangeres echter niet ontkennen. "Als een Sri Lankaan die is ontsnapt aan de oorlog en bombardementen, is mijn muziek de stem van de burgervluchteling", legt ze uit. De aanval van DeLon doet Mia dan ook af als een roep om aandacht.

Het is niet voor het eerst dat Mia wordt aangesproken op de gewelddadige trekjes van haar muziek. 'Paper planes' zorgde, na de release eind vorig jaar, al voor enige controverse. In het refrein van het nummer zijn ritmische geweerschoten te horen, die tot grote woede van Mia door MTV uit het nummer werden geknipt.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen