Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Democraat John Edwards geeft affaire toe

Shownieuws

Democraat John Edwards heeft toegegeven dat hij een affaire heeft gehad in 2006. Hij ontkent echter een kind te hebben verwekt bij zijn voormalige maîtresse.

(Novum/AP) - Democraat John Edwards heeft toegegeven dat hij een buitenechtelijke affaire heeft gehad in 2006, hetzelfde jaar dat hij zich verkiesbaar stelde voor het Amerikaanse presidentschap. Beschaamd bekende hij vrijdag tegenover ABC News dat het gerucht, dat hij onlangs nog stellig ontkende, toch waar is. Edwards ontkende echter dat hij een kind heeft verwekt bij zijn voormalige maîtresse, filmmaker Rielle Hunter.

De 55-jarige politicus biechtte de affaire al veel eerder op aan zijn vrouw Elizabeth en zijn drie kinderen. "In 2006 heb ik een ernstige inschattingsfout gemaakt en heb ik mijzelf gedragen op een wijze die niet oprecht is tegenover mijn gezin en mijn belangrijkste principes", stelde hij vrijdag in een verklaring. "Hoewel ik tegenover mijn gezin eerlijk ben geweest over elk pijnlijk detail, heb ik gezwegen tegen de buitenwereld."

Edwards zegt bereid te zijn een vaderschapstest te ondergaan om te bewijzen dat zijn affaire geen liefdesbaby tot gevolg heeft gehad. In februari beviel Hunter van een meisje, Frances Quinn. Op het geboortecertificaat van de baby staat geen vader vermeld. Een voormalig medewerker uit het campagneteam van Edwards beweert het kind te hebben verwekt.

Ondanks zijn ontrouw kan de voormalige presidentskandidaat rekenen op de steun van zijn vrouw Elizabeth. Hoewel het verwerkingsproces 'lang en pijnlijk' was, heeft ze besloten haar echtgenoot niet in de steek te laten, zo stelde ze vrijdag in een eigen verklaring. Elizabeth kreeg in maart vorig jaar te horen dat ze lijdt aan borstkanker en dat het zeer onwaarschijnlijk is dat ze zal genezen.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen