Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Gino Vannelli is klaar met de seventies

Shownieuws

Gino Vannelli wil niet alleen zijn hits uit de jaren zeventig en tachtig zingen. "Het is gewoon saai om alleen de nummers van vroeger te spelen."

Popicoon Gino Vannelli zorgt ervoor dat zijn optredens altijd up-to-date zijn. Vannelli, die vooral in de jaren zeventig en tachtig hits scoorde, wil niet alleen die nummers ten gehore brengen. "Het is gewoon saai om alleen de nummers van vroeger te spelen", zegt de zanger tegen Novum Nieuws. "Ik heb nu een heel andere carrière."

De 56-jarige Canadees, die een grote schare Europese fans heeft, begon al op zijn negende met drummen en had verschillende bandjes. "Ik hield heel veel van muziek en mijn vader zorgde ervoor dat ik goede lessen kreeg. Zo leerde ik veel instrumenten bespelen." Op zijn zeventiende tekende de zanger zijn eerste platencontract en scoorde hij grote hits met onder meer 'Hurts to be in love' en 'Wild horses'. Vannelli heeft altijd bekendgestaan om zijn mix van pop, klassiek en jazz. Ook bewonderen fans zijn stem, die drie octaven beslaat.

Hoewel de zanger in de jaren zeventig en tachtig zijn grootste hits scoorde, kreeg hij naar eigen zeggen in de jaren negentig pas echt plezier in wat hij deed. "Ik voelde me toen meer op mijn gemak in showbizzland, maakte muziek die ik echt wilde maken", vertelt hij. "Niet dat ik eerder platen maakte die ik niet wilde maken, maar in de jaren negentig was mijn werk beter."

Omdat de zanger al een behoorlijke tijd meedraait in de muziekindustrie, heeft hij een goede kijk op wat er door de jaren heen is veranderd. "Natuurlijk heeft het digitale tijdperk veel voordelen in de opnamestudio. Maar mensen nemen nu minder tijd om hun hart en ziel te ontdekken", zegt Vannelli. "Tegenwoordig wil iedereen meteen resultaat. Soms moeten mooie nummers of concepten lang blijven liggen om goed te worden."

Vannelli heeft een speciale band met Nederland, waar hij ook een huis heeft. Recentelijk werd hij bij een jong publiek bekend met zijn nummer 'People gotta move', dat in een reclame werd gebruikt. "Nederland is een fijn land. Je moet de Nederlandse manier van doen alleen even leren kennen", zegt de zanger. "Nederlanders zijn heel direct, waardoor je soms denkt dat ze onbeschoft zijn. Soms zeg ik: ben je nu direct of onbeschoft?"

Op dit moment werkt Vannelli met zijn Nederlandse band aan een nieuw album. Heftige situaties met hysterische meisjes maakt hij niet meer mee. "Dat was soms wel eens paniek. Mensen deden onvoorspelbare dingen", zegt Vannelli. Ook wordt er geen ondergoed meer op het podium gegooid. "Nee, ook dat maak ik niet meer mee. Hopelijk was het vroeger schoon ondergoed."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen