Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Rol voor Richard Groenendijk in 'Les Misérables'

Shownieuws

Richard Groenendijk is vanaf volgende maand te zien in 'Les misérables'. Hij wordt de alternate van Carlo Boszhard, die de rol speelt van herbergier Thénardier.

Richard Groenendijk is vanaf volgende maand te zien in de musical 'Les Misérables'. De cabaretier wordt de alternate van Carlo Boszhard, die de rol speelt van herbergier Thénardier. Dat heeft producent Joop van den Ende Theaterproducties vrijdag bekendgemaakt.

De 35-jarige Groenendijk heeft inmiddels zes theaterprogramma's op zijn naam staan. Zo is hij de komende maanden nog te zien met zijn voorstelling 'Na de wedstrijd'. Ook speelde hij in tv-producties als Baantjer, Voetbalvrouwen en 'Toen was geluk heel gewoon'.

'Les Misérables' speelt zich af in het Frankrijk van de negentiende eeuw en draait om Jean Valjean, een man die negentien jaar in de cel heeft gezeten voor het stelen van een brood. In Nederland werd de musical in 1991 voor het eerst op de planken gebracht.

In de huidige versie, die eerder dit jaar in première ging, zijn rollen weggelegd voor onder anderen René van Kooten, Jamai Loman en Suzan Seegers.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen