Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Eigen expositie voor wereldhit Golden Earring

Shownieuws

De Golden Earring-hit 'Radar love' krijgt een eigen expositie. De tentoonstelling laat diverse coverversies, commercials en film- en tv-fragmenten zien.

Voor de Golden Earring-hit 'Radar love' wordt een eigen expositie ingericht. Het nummer werd 35 jaar geleden uitgebracht en stond wereldwijd in de hitlijsten. Op de expositie zijn commercials en film- en tv-fragmenten te zien en kunnen diverse coverversies beluisterd worden. Het geheel is vanaf 20 augustus te bekijken in het Museum RockArt in Hoek van Holland.

Het museum heeft Patrick Orriëns gevraagd als gastconservator op te treden. Orriëns is een Golden Earring-fan die jarenlang de covers van het bekende nummer verzamelde. Onder anderen R.E.M., Santana, U2 en de Nederlandse rockband Di-rect maakten een cover van de hit. Inmiddels heeft Orriëns vierhonderd versies van het nummer in zijn bezit.

'Radar love', waarmee de band begin jaren zeventig in Nederland een nummer 1-hit scoorde, belandde onder meer in België, Duitsland en Engeland in de top tien. Ook in de Amerikaanse Billboard Hot 100 deed het nummer het goed. Het bereikte daar in de zomer van 1974 de dertiende positie.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen