Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Harrie Jekkers maakt album met Fay Lovsky

Shownieuws

Harrie Jekkers heeft voor het eerst sinds elf jaar een nieuw album gemaakt. Op 'Verdriet is drie sokken' zingt hij samen met Fay Lovsky, zo maakt hij bekend.

Harrie Jekkers heeft voor het eerst sinds elf jaar een nieuw album gemaakt. Op 'Verdriet is drie sokken' zingt de Haagse cabaretier samen met de Amsterdamse Fay Lovsky, zo maakt hij bekend.

Alle liedjes zijn geschreven door Koos Meinderts, met wie de 57-jarige Jekkers ook aan zijn eerdere albums werkte. Meinderts brengt eind deze maand een dichtbundel uit met de liedteksten. De muziek is grotendeels gecomponeerd door Thijs Borsten, die 'Verdriet is drie sokken' heeft uitgebracht op zijn platenlabel Parea Records. Jekkers componeerde drie liedjes zelf.

Harrie Jekkers richtte dertig jaar geleden samen met Koos Meinderts de groep Klein Orkest op. De groep maakte nummers als 'Over de muur' en 'Koos werkeloos'. In 1982 bracht Jekkers onder het pseudoniem Harry Klorkestein 'O, o, Den Haag' uit, dat wordt beschouwd als het volkslied van Den Haag.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen