Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Onderzoek naar dood Heath Ledger afgesloten

Shownieuws

Aan het onderzoek naar de dood van Heath Ledger is een einde gekomen. Een onderzoek naar de herkomst van de pijnstillers die hij slikte, heeft niets opgeleverd.

(Novum/AP) - Aan het onderzoek naar de dood van Heath Ledger is officieel een einde gekomen. De openbaar aanklager heeft besloten geen strafrechtelijk onderzoek in te stellen naar de wijze waarop de acteur aan de pijnstillers kwam die hem uiteindelijk het leven kostten.

De Amerikaanse Drug Enforcement Administration (DEA) heeft geprobeerd te achterhalen of de medicijnen, die door een arts moeten worden voorgeschreven, op illegale wijze zijn verkregen. De DEA heeft het onderzoek afgesloten omdat er geen aanwijsbare verdachte is die kan worden vervolgd, zo heeft een anonieme bron bij justitie bevestigd.

Ledger overleed in januari op 28-jarige leeftijd aan een fatale combinatie van de twee pijnstillers, slaappillen en kalmeringsmiddelen. Toen een masseuse zijn levenloze lichaam in zijn appartement in Manhattan ontdekte, belde ze meermaals met actrice Mary-Kate Olsen alvorens ze de politie inlichtte.

Eerder deze week werd duidelijk dat Olsen weigerde een verklaring af te leggen over de dood van haar goede vriend. Haar advocaat benadrukte dat de 22-jarige actrice niet weet wat de herkomst is van de medicijnen.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen