Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Duitsers rouwen om dode oma Leonardo DiCaprio

Shownieuws

Het overlijden van de Duitse oma van Leonardo DiCaprio wordt breed uitgemeten in de Duitse media. "Leonardo treurt om zijn oma", wordt door veel media gekopt.

(Novum/AP) - Het overlijden van de Duitse oma van acteur Leonardo DiCaprio wordt breed uitgemeten in de Duitse media. "Leonardo treurt om zijn oma", wordt links en rechts gekopt. Maandag blies zij haar laatste adem uit. Details over de dood worden door haar familie privé gehouden.

Zijn grootmoeder, Helene Indenbirken, is 93 jaar geworden. Recklinghäuser Zeitung, de regionale krant, berichtte woensdagmorgen als eerste over het overlijden. Indenbirken lag al enige tijd in het ziekenhuis in de buurt van Recklinghausen, waar DiCaprio haar naar verluidt vorige week nog opzocht.

Indenbirken, geboren in Oer-Erkenschwick, emigreerde naar de Verenigde Staten, maar keerde in 1983 terug naar haar geboorteplek. Haar dochter, de moeder van DiCaprio, heet Irmeline. De Duitse televisiezender RTL heeft een verklaring van een buurvrouw dat 'zijn oma alles voor hem was'.

Voor de Duitse bevolking was de oma van DiCaprio geen onbekend gezicht. Zo nam de acteur zijn grootmoeder mee naar de Duitse première van 'The Aviator', waar hij trots naar zijn fans riep: "Mijn grootmoeder."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen