Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Plannen voor nieuwe 'Twilight zone'-film

Shownieuws

Niet alleen 'X-files', maar ook 'Twilight zone' wordt weer afgestoft voor het witte doek. Warner Bros en Appian Ways willen de film in de bioscoop uitbrengen.

Na de mysterieuze serie 'The X-files', waarvan over twee weken een nieuwe film in de bioscopen verschijnt, is ook een nieuwe film die gebaseerd is op de televisieserie 'The Twilight zone' in de maak. Filmmaatschappij Warner Bros en Appian Way, het productiebedrijf van Leonardo DiCaprio, zijn van plan de sciencefictionserie nieuw leven in te blazen. Dat schrijft het filmvakblad The Hollywood Reporter vrijdag.

De serie was in eind jaren vijftig tot halverwege jaren zestig een populair programma op televisie. Iedere aflevering bestond uit meerdere segmenten die allemaal op een verrassende of gruwelijke wijze afliepen. Bekende afleveringen waren 'To serve man', over aliens die op aarde landen en mensen opdienen als eten, en 'Eye of the beholder', over een groep waarin de aantrekkelijke mensen beschouwd werden als lelijk.

De nieuwe filmversie gaat niet meerdere korte verhalen bevatten, maar wordt een remake van een aantal verhalen die aan elkaar verbonden worden. In 1983 werd al een filmversie uitgebracht die een bescheiden hit was, maar voornamelijk media-aandacht kreeg toen een acteur en twee kinderen overleden op de set door een helikoptercrash. Een van de verhalen in de filmversie werd geregisseerd door Steven Spielberg.

Vijf jaar geleden werd al geprobeerd 'The Twilight zone' in een nieuw jasje te steken. Veel acteurs die de laatste tijd doorbraken, speelden een rolletje in de vernieuwde televisieserie. Onder anderen 'Grudge 2'-actrice Amber Tamblyn, 'Juno'-acteur Jason Bateman, Jeremy Piven uit 'Entourage', Jessica Simpson en Katherine Heigl waren te zien.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen