Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Sandler wil niemand kwetsen met komedie 'Zohan'

Shownieuws

Adam Sandler was er niet op uit Israëli's en Palestijnen te beledigen met 'You don't mess with the Zohan'. "We hebben geprobeerd om iets grappigs te maken."

Adam Sandler is er niet op uit geweest Israëli's en Palestijnen te beledigen met zijn nieuwe komedie 'You don't mess with the Zohan'. "Ik weet dat sommigen niet blij zijn met de film, maar we hebben gewoon geprobeerd iets grappigs te maken", vertelt de Amerikaanse acteur aan Novum Nieuws. "De boodschap is dat het beter zou zijn als iedereen goed met elkaar kan opschieten. Als iemand beledigd is door de film, dan spijt me dat."

De 41-jarige Sandler speelt in de komedie, die vanaf donderdag in de Nederlandse bioscopen draait, een Israëlische geheim agent die zijn eigen dood in scène zet om als kapper aan de slag te kunnen in New York. "We hadden op de set verschillende Israëlische en Palestijnse acteurs", vertelt regisseur Robert Smigel. "Sommigen hebben het volledige script meerdere keren gelezen. Zo sneuvelden grappen die misschien iets te ver gingen, maar zo kwamen er ook nieuwe grappen bij."

Rob Schneider, die een Palestijnse taxichauffeur speelt, maakte zich wel zorgen voordat hij met de opnamen van de film begon. "Aan de andere kant is het conflict al zo lang aan de gang dat het toch al niet erger kan", vindt de acteur, die al jaren goed bevriend is met Sandler. "Op een zeker moment moet je proberen erom te lachen en er de humor van in te zien. Ik realiseerde me dat het een riskant project is, waarmee Adam echt zijn nek heeft uitgestoken. Daarom wilde ik extra mijn best voor hem doen."

Voor de film moest hoofdrolspeler Sandler, die als Zohan 'een Israëlische James Bond' moet voorstellen, in topvorm komen en volgde hij negen maanden lang intensieve trainingen. "Zoals je misschien kunt zien, ben ik daar inmiddels mee gestopt, dat voelt een stuk beter", lacht hij. "Toen ik slanker was heb ik allemaal nieuwe kleren gekocht, maar die broeken krijg ik nu niet meer dicht. Ik heb alweer drie maanden mijn oude kleren aan."

Sandler werd voor de film onder meer geïnspireerd door zijn eigen kapper, een voormalige Israëlische soldaat. "Hij vertelde me over zijn tijd in het leger, terwijl hij mijn haar knipte", herinnert hij zich. "Ik vond het grappig hoe hij verhaalde over het dragen van een machinegeweer en tegelijkertijd zei dat ik meer crèmespoeling moest gebruiken." De kapper bracht hem ook de fijne kneepjes van het kappersvak bij, maar Sandler zegt dat hij voor zichzelf geen nieuwe carrière ziet weggelegd.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen