Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Danny Cremers wint Frans Molenaar Prijs

Shownieuws

Danny Cremers heeft vrijdagmiddag de Frans Molenaar Prijs gewonnen. De coutureprijs werd door Molenaar uitgereikt tijdens de negende editie van de Fashion Week.

Danny Cremers heeft vrijdagmiddag de Frans Molenaar Prijs gewonnen. De coutureprijs werd door Molenaar uitgereikt tijdens de negende editie van de Amsterdam International Fashion Week (AIFW). Naast de onderscheiding krijgt Cremers tienduizend euro. Een vakjury, bestaande uit onder anderen Fiona Hering, Ruud van der Peijl en Milou van Rossum, koos de ontwerper uit zes jonge talenten.

De collectie van Cremers bestond uit enkele experimenteel vormgegeven mantelpakjes, in de kleuren wit en goud. Elk pakje benadrukte een ander deel van de vrouwelijke anatomie. Zo werden achtereenvolgens de buste, de billen en de schouders uitvergroot. Doordat de pasvorm al in de stoffen zat, had de collectie een sterk sculpturaal karakter.

De juryleden hadden weinig tijd nodig om tot een beslissing te komen. "De jury heeft voor de meest uitgesproken look gekozen, misschien wel te extreem", zei juryvoorzitter Jhim Lamoree. "We hebben voor potentie gekozen, bijschaven kan later nog wel."

De Frans Molenaar Prijs werd in 1995 door couturier Molenaar zelf in het leven geroepen. Eerdere winnaars van de onderscheiding zijn Oscar Suleyman (1997), Percy Irausquin (2001) en Edwin van Oudshoorn (2005). Vorig jaar werd de prijs gewonnen door Maikel Bongaerts. Hij toonde vrijdag voorafgaand aan de uitreiking van de prijs zijn nieuwste collectie.

Naast Cremers dongen vrijdag Nina Heo, Maarten van der Horst, Lifu Hsiao, Elsien Gringhuis en Sanne Schrijver mee naar de prestigieuze aanmoedigingsprijs.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen