Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Nieuwe RoboCop in de maak

Shownieuws

Twintig jaar na de introductie van RoboCop door Paul Verhoeven, komt er een vierde deel. Darren Aronofsky, bekend van 'Requiem for a dream', regisseert de film.

Ruim twintig jaar na de introductie van RoboCop door Paul Verhoeven, komt er een vierde deel. Darren Aronofsky, bekend van de film 'Requiem for a dream', regisseert de film. Het nieuwe deel in het sciencefiction-epos moet in 2010 in de bioscopen draaien, zo meldt filmvakblad Hollywood Reporter.

De futuristische film vertelt het verhaal van een politieagent die half mens en half machine is. Met zijn krachten bestrijdt hij de misdaad in Detroit. De verhaallijn van het vierde deel van de filmreeks laat nog op zich wachten. De ondertoon en sfeer van de film zijn wel hetzelfde als in de eerste drie delen, weet Hollywood Reporter. Voor de film is bijna 65 miljoen euro uitgetrokken. Wie in de ijzeren huid van RoboCop kruipt is nog niet bekend.

De eerste 'RoboCop' uit 1987 werd geregisseerd door Paul Verhoeven. RoboCop was de eerste grote Amerikaanse film voor de inmiddels 70-jarige Verhoeven. De opvolgers van de film kwamen in 1990 en in 1993 uit. Deel twee en drie, geregisseerd door respectievelijk Irvin Kershner en Fred Dekker, waren lang niet zo succesvol als het origineel.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen