Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Timbaland doet boekje open over nieuw album

Shownieuws

Timbaland duikt de studio in voor de opvolger van zijn album 'Shock value'. Op het schijfje komen de stemmen van onder anderen Madonna, Rihanna en Beyoncé voor.

Timbaland duikt de studio in voor de opvolger van zijn hitalbum 'Shock value'. De megaproducer heeft al plannen, waaronder producties met Rihanna, Beyoncé, The Jonas Brothers en Jordin Sparks. Dat heeft hij tegen MTV verteld.

De grootste artiest is misschien wel het minst verrassend. "Ik heb een nummer bewaard dat ik had gemaakt voor het album van Madonna. Het lied is geschrapt van haar 'Hard candy'-album en ik ben van plan het voor mijn nieuwe album te gebruiken", onthult hij. Onlangs scoorde hij in Nederland met het door hem geproduceerde '4 minutes' nog een nummer 1-hit met Madonna en Justin Timberlake.

Naast deze bekende popsterren gaat Timbaland ook weer aan de slag met hiphopartiesten. Zo is hij van plan samen te werken met de rappers T.I. en T-Pain. Ook met Jay-Z gaat hij in zee. "Jay zou eigenlijk op het vorige album komen, maar hij wilde het nummer op het laatste moment schrappen", zegt de producer. "Ik zei tegen hem: kom op man, ik moet nu echt aan de slag, dus ik breng het album zonder jou uit."

'Shock value 2' moet dan ook weer een album zijn met grote sterren en nieuwe namen. Zo brak de Amerikaanse band OneRepublic wereldwijd door met het door Timbaland geproduceerde nummer 'Apologize', dat ook in Nederland bovenaan de hitlijsten eindigde. De 37-jarige producer werkte eerder ook samen met popster Ashlee Simpson en de IJslandse zangeres Björk.

In Nederland was 'Shock value' ook een dikke hit. De hoogste positie die het album haalde in de Album Top 100 was de negende positie, het schijfje bleef 59 weken in de lijst staan. Naast 'Apologize' haalde Timbaland ook de top tien met 'Give it to me', een samenwerking met Nelly Furtado en Timberlake, en 'The way I are', dat hij met Keri Hilson maakte.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen