Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Bloemrijke eerste pret-à-porter-lijn voor Percy

Shownieuws

Percy Irausquin toverde de catwalk van de Amsterdamse modeweek donderdag om tot een bloemenzee. Hij lanceerde zijn eerste pret- -porter-collectie Full Bloom.

De modeshow van Collection PRC toverde de catwalk van de Amsterdam International Fashion Week donderdag om tot één grote bloemenzee. Onder de noemer Full Bloom toonde ontwerper Percy Irausquin zijn eerste pret- -porter-collectie. De zaal was versierd met grote veelkleurige bloemstukken die de ruimte vulden met zoete geuren.

Op de catwalk toonden de modellen een zee aan chiffon en zijde. De glamoureuze en romantische collectie bestond grotendeels uit jurkjes, zowel lange als korte, in felle kleuren als donkerroze, donkerblauw, mintgroen, lila, donkerpaars en geel. Het bloementhema kwam vooral terug in dit kleurenpalet en in de vorm van de jurken, er waren slechts enkele stuks met een bloemenprint.

Percy zelf omschrijft zijn collectie als 'kleurrijk, luchtig en een hele hoop seks'. De luchtigheid van de ontwerpen kwam erg beeldend naar voren toen het strapless jurkje van een van de modellen tijdens haar gang over de catwalk tot op haar navel afzakte.Met zijn eerste pret- -porter-lijn hoopt Percy Nederland te kunnen veroveren. "Ik wil dat alle mooie meisjes van Nederland in mijn jurken lopen. Het moet een soort Percy-leger worden."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen