Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Mark Ronson vindt zijn leven soms surrealistisch

Shownieuws

Mark Ronson ziet soms wel in dat hij een onwerkelijk leven leidt. "Toen ik bijvoorbeeld met een van mijn favoriete bands Duran Duran op het podium stond."

De succesvolle producer Mark Ronson realiseert zich op momenten dat hij een onwerkelijk leven leidt. "Toen ik bijvoorbeeld met een van mijn favoriete bands Duran Duran op het podium stond, dacht ik wel even: holy shit", vertelt Ronson aan Novum Nieuws.

De producer, die aan de wieg stond van het succes van onder anderen Amy Winehouse, weet dat hij zich gelukkig mag prijzen, maar gaat niet naast zijn schoenen lopen. "Het is niet zo dat ik op het strand mijn Grammy's zit te poetsen", zegt de 32-jarige Ronson. "Het draait om hard werken en goede muziek maken. Daardoor ben ik op dit punt gekomen en dat is wat ik het liefst doe."

De liefde voor muziek kreeg de producer van huis uit mee. Met een stiefvader als muzikant en een vader met een 'uitmuntende' muzieksmaak, was het niet moeilijk om daar ook iets mee te gaan doen. "Het is niet zo dat ik uit mijn moeder kwam en iemand een gitaar in mijn handen drukte", vertelt de Brit. "Maar het werd bij ons thuis niet ontmoedigd om met muziek bezig te zijn."

De producer ontwikkelde een grote liefde voor hiphopmuziek. "Ik ben gaan werken als dj in de hiphopscene in New York. Dat was de beste manier om mijn liefde voor die muziek te uiten", zegt hij. "Mensen als Puffy en Jay-Z kwamen in de clubs waar ik draaide en zo werd ik langzamerhand ontdekt. Ik kon naam maken en ben zo'n acht jaar geleden platen gaan produceren."

Ronson is inmiddels als producer niet meer weg te denken uit de muziekwereld. Zo werkte hij samen met Robbie Williams, Christina Aguilera, Estelle en Adele. Naamsbekendheid kreeg de Brit vooral door zijn samenwerking met Amy Winehouse en Lily Allen.

De muzikant moet wel wennen aan zijn leven in de schijnwerpers. "Ik sta liever niet in de spotlights, maar ik blijf ook niet thuis zitten", zegt Ronson. "Dus als ik uitga en iemand maakt een foto, dan maakt het me niet zoveel uit. Als de hype rond mijn persoon voorbij is, kan ik mijn leven in de anonimiteit weer oppakken. Lekker platen produceren, er zijn ergere dingen."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen