Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Toto stopt ermee

Shownieuws

Na 31 jaar stopt de Amerikaanse band Toto ermee. De leden hebben besloten ieder een eigen weg in te slaan, laten zij weten in een verklaring op de site.

Na 31 jaar houdt de Amerikaanse formatie Toto op te bestaan. Bandleden Steve Lukather, David Paich, Mike Porcaro, Simon Phillips, Bobby Kimball en Greg Phillinganes hebben besloten ieder een eigen weg in te slaan. Dat staat te lezen op de website van Toto.

Het afscheid vloeit niet voort uit een verminderd succes. "De laatste cd van de band 'Falling in between' en de daaropvolgende wereldtoer zijn zeer succesvol geweest", staat te lezen in de officiële verklaring op de website. "We zijn waarschijnlijk nog nooit zo actief geweest als op dit moment gedurende het gehele bestaan van de band."

Het laatste product dat de band heeft afgeleverd, is een dvd van de laatste tour 'Falling in Between Live'. Hierop is de band 'zeer trots'. "Wij voelen dat het moment is gekomen om elkaar los te laten, om te stoppen op het hoogtepunt."

Blijkbaar heeft de band al eerder op het punt gestaan om uit elkaar te gaan. "Zonder onze loyale fans, die ons hebben gesteund door dik en dun, zouden we niet zo lang door zijn gegaan."

Plannen voor de toekomst hebben de bandleden al. "We zullen het allemaal druk krijgen met onze individuele projecten en hopen velen van jullie in de toekomst terug te zien."

Toto maakte vooral in de jaren tachtig furore met hits als 'Rosanna' en 'Africa'.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen