Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Jan Taminiau ziet kledingstukken als zijn kindjes

Shownieuws

Jan Taminiau heeft geen favoriet kledingstuk in zijn nieuwe couturecollectie. "Dat is net als aan een moeder vragen welk kind het leukst is. Dat gaat niet."

Jan Taminiau heeft geen favoriet kledingstuk in zijn nieuwe couturecollectie 'Passe-partout'. "Dat is net als aan een moeder vragen welk kind het leukst is. Dat gaat niet. De stukken zijn allemaal mijn kinderen dus ik ben dolblij met ze."

De ontwerper opende woensdagavond het offici√ęle catwalkprogramma van de Amsterdam International Fashion Week (AIFW) met de presentatie van zijn couturelijn en een sneakpreview van zijn aankomende eerste pret-√ -porter-collectie.

In de fee√ęrieke jurken uit 'Passe-partout' was duidelijk het spel te herkennen dat Taminiau speelt met oude en nieuwe materialen. Door de combinatie van doorleefde materialen als oude priestergewaden en chique nieuwe stoffen als chiffon zet hij een nostalgisch dromerig beeld neer.

Met de jonge modellen die hij koos om zijn collectie te tonen, wilde Taminiau het contrast tussen oud en nieuw extra onderstrepen. "Omdat het materiaalgebruik erg met het oude en verweerde te maken had, vond ik het heel mooi om dat te combineren met het jonge en frisse van meisjesachtige modellen. Daarbij had ik het beeld van een antieke pop voor me. Dat je dat mooie poppenhoofdje hebt met van die vergane kleertjes."

Nu het catwalkgedeelte van de AIWF door Taminiau is afgetrapt, zijn er tot en met zondag op de offici√ęle catwalk op het Amsterdamse Westergasterrein nog shows te zien van ontwerpers als Monique Collignon, Claes Iversen en het duo EnD.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen