Kies je favoriete radiostation

Dossiers

MTV maakt remake van 'Rocky horror picture show'

Shownieuws

MTV gaat een remake maken van 'The Rocky horror picture show'. De nieuwe versie van de cultklassieker wordt naar verwachting volgend jaar oktober uitgezonden.

MTV waagt zich aan een nieuwe versie van de cultklassieker 'The Rocky horror picture show'. "Ik hoop dat de film een jaar na de komende Halloween wordt uitgezonden", zegt Lou Adler, de uitvoerend producent van de originele film uit 1975, in filmvakblad Variety. Er zijn nog geen details bekend over draaidagen en acteurs.

De musical draait het om een pasgetrouwd koppel dat autopech krijgt en moet schuilen in een mysterieus kasteel. Het optrekje wordt beheerd door Frank-N-Further, een travestiet die de perfecte man wil bouwen. Voor de nieuwe versie wordt het originele script gehanteerd, maar er komt een aantal nummers in voor die niet in de originele versie zaten.

'The Rocky horror picture show' is een populaire cultfilm met Susan Sarandon, Tim Curry en Meatloaf in de hoofdrollen. De film bracht wereldwijd bijna honderd miljoen euro op, voornamelijk de afgelopen jaren door nachtelijke voorstellingen waarin het publiek interactief mee kan doen. Twee jaar geleden draaide deze ondertitelde 'meezingversie' nog op het Amsterdam Fantastic Film Festival.

MTV produceert vaker films, die op de zender te zien zijn of in de bioscoop verschijnen. Zo bracht de zender in samenwerking met Paramount de films 'Save the last dance', 'Napoleon Dynamite', 'Crossroads' en 'Election' uit. Momenteel draait de MTV-film 'Stop-loss' in Nederlandse bioscopen en binnenkort verschijnen 'Friday the 13th' en 'Jackass 3'. 'The Rocky horror picture show' wordt naar verwachting volgend najaar vertoond.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen