Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Trijntje Oosterhuis vindt zichzelf te zwaar

Shownieuws

Trijntje Oosterhuis is tien kilo te zwaar. "Bij ieder kind ben ik aangekomen en daardoor zie ik een zangeres die net iets te dik is", zegt de moeder van twee.

Trijntje Oosterhuis is tien kilo te zwaar. Dat zegt de 35-jarige zangeres althans over zichzelf in de Glossy van deze maand. "Niet dat ik daar heel erg mee zit, al zou ik het er wel graag weer af willen hebben. Bij ieder kind ben ik aangekomen en daardoor zie ik een zangeres die net iets te dik is. Ik ben weer aan het hardlopen in het Vondelpark om het eraf te krijgen, maar het kost mij gewoon veel moeite."

De moeder van zoontjes Marijn (bijna 2) en Jonas (4) zegt echter geen 'complex' te hebben 'zoals sommige vrouwen kunnen hebben als ze te zwaar zijn'. "Ik voel me zeker niet lelijk of onaantrekkelijk. Ik vind mezelf er niet gewéldig uit zien, maar laat ik het zo zeggen: met mijn eigen hoofd ben ik nog altijd zeer tevreden en daar heb ik nooit iets voor hoeven doen."

Ondanks dat ze niet onzeker is, is Oosterhuis wel een beetje 'laf', vindt ze zelf. Zo zou ze nooit meedoen aan het Eurovisie Songfestival: "Ik ben een lafaard die het zich niet durft te permitteren. Waarom zou ik mezelf door die mallemolen halen, wat zet ik op het spel en wat heb ik er eigenlijk aan? De publiciteitsbom heb ik niet nodig, dus ik heb daar meer te verliezen dan te winnen."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen