Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Atletiekbaan wordt catwalk op Fashion Week

Shownieuws

Het Olympisch Stadion in Amsterdam was dinsdag de locatie van de modeshow van Joline Jolink. Een gedeelte van de atletiekbaan werd omgetoverd tot catwalk.

Het Olympisch Stadion in Amsterdam was dinsdag de locatie van de modeshow van Joline Jolink. Voor de gelegenheid werd een gedeelte van de atletiekbaan omgetoverd tot catwalk, wat voor grote ogen zorgde bij de trainende atleten die hun rondjes renden in het stadion.

De 27-jarige Jolink koos voor de locatie omdat ze voor haar zomercollectie voor 2009 sportieve inspiratiebronnen had. "De inspiratie voor de collectie lag heel erg in de sport. Ik had de documentaire 'Olympia' van Leni Riefenstahl over de Olympische Spelen in 1936 in Berlijn gezien, wat ik een heel mooi grafisch en esthetisch beeld vond", vertelt ze. "En dat pure frisse gevoel heb ik afgezet tegen het flamboyante jaren tachtig-stijltje van hardloopster Florence Griffith-Joyner."

De vrouwencollectie van Jolink had inderdaad een duidelijk sportief karakter met onder meer tanktops, leggings, turnpakjes, korte broekjes, capeachtige jasjes met capuchon en tunieken. De ontwerpster gebruikte voornamelijk katoen voor haar kledingstukken, die met name in wit, grijs, beige en zwart werden uitgevoerd, met een enkel knalroze kleuraccent.

Het voor Jolink kenmerkende strepenpatroon kwam dit keer uitsluitend in diagonale variant voorbij. Een ander veelvoorkomende print bestond uit grote geometrische cijferpatronen op onder meer leggings en tassen. Opvallend waren ook de leggings waarvan de ene pijp zwart was en de andere wit.

Na de show van Jolink begaf een deel van de 'fashionable crowd' zich dinsdagavond naar Schiphol-Rijk, waar Hans Ubbink in zijn showroom ook zijn zomercollectie '09 showde. In een overvolle zaal, waarbij een gedeelte van het publiek zelfs moest staan omdat er geen zitplaatsen meer waren, toonde Ubbink ruim 120 kledingstukken.

Onder begeleiding van een liveband liepen de mannelijke en vrouwelijke modellen over de verhoogde catwalk. Opvallend was dat Ubbink zich niet beperkte tot zijn kenmerkende bloemenprints aan de binnenkant van jasjes. Veel kledingstukken waren ditmaal ook aan de buitenkant druk beprint. Niet alleen grote bloemenmotieven, maar ook sterren, peace-tekens, kleurvlakken en strepen kwamen voorbij op de kledingstukken. De verschillende motieven werden door Ubbink gewaagd gecombineerd, wat resulteerde in outfits die bijvoorbeeld bestonden uit een strepenbroek gecombineerd met een bebloemd overhemd.

Jolink en Ubbink toonden hun zomercollectie in het kader van de negende editie van de Amsterdam International Fashion Week, die nog tot en met zondag duurt

[Novum]

Gerelateerde Artikelen