Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Nicolette van Dam vervangt Mourali bij Kennisquiz

Shownieuws

Nicolette van Dam gaat Chazia Mourali vervangen bij De Achmea Kennisquiz. Volgens RTL past een jongere presentatrice beter bij de nieuwe opzet van de show.

Nicolette van Dam neemt vanaf 17 augustus het presentatiestokje van de Achmea Kennisquiz over van Chazia Mourali. De 44-jarige Mourali past niet meer in de nieuwe opzet van het tv-programma. "De show wordt jonger en sneller en daar past een jonger iemand beter bij", legt een woordvoerder van RTL 4 uit. "Nicolette staat meer naast de kinderen en Chazia stond er meer boven."

In het programma, dat zes jaar geleden voor het eerst werd uitgezonden, strijden de beste brugklassers uit het land om een carrièrefonds van 250 duizend euro. In de nieuwe door Van Dam gepresenteerde opzet spelen jongens tegen meisjes. Ook de ouders van de kinderen krijgen mogelijk een rol.

Het contract van Chazia Mourali loopt binnenkort af en RTL 4 heeft besloten om geen nieuwe vaste verbintenis met haar aan te gaan. "We gaan op projectbasis met haar door en zoeken naar een nieuw en passend programma voor haar", legt de woordvoerder uit. De zender heeft onlangs om deze reden ook de contracten met Sylvana Simons en John Williams niet verlengd.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen