Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Grote Donorshow maakt kans op Emmy

Shownieuws

De Grote Donorshow van BNN is één van de Nederlandse producties die kans maken op de nominatie voor een Emmy. Dat staat te lezen op de site van de Emmy's.

De Grote Donorshow van BNN is één van de Nederlandse producties die kans maken op de nominatie voor een Emmy. Dat staat te lezen op de website van de internationale organisatie. De taboedoorbrekende donorshow werd eerder door een Nederlandse vakjury bekroond met de televisieprijs 'Tv-moment van het jaar'.

In De Grote Donorshow kon een terminaal zieke vrouw uit drie nierpatiënten een kandidaat kiezen die haar nier zou ontvangen. Kijkers konden via sms hun stem uitbrengen. Uiteindelijk bleek het om een stunt te gaan, waarmee de jongerenzender meer aandacht wilde vragen voor het gebrek aan orgaandonoren.

Nog niet alle kanshebbers op een nominatie voor de internationale prijzen zijn bekendgemaakt, maar enkele Nederlandse producties staan al vast. Zo zijn twee shows van Peter R. de Vries genomineerd, waaronder de show met de onthullingen van Joran van der Sloot.

Ook Couscous & Cola van BNN en de VPRO Tegenlichtdocumentaire Sterven maken kans op een gewilde nominatie. De International Emmy Awards worden jaarlijks uitgereikt aan niet-Amerikaanse televisieprogramma's.

Deze definitieve nominaties worden bekendgemaakt op 13 oktober tijdens de MIPCOM in Cannes. Op 24 november worden in het Hilton Hotel in New York tijdens een feestelijk gala de prestigieuze prijzen uitgereikt.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen