Kies je favoriete radiostation

Dossiers

JJ Abrams pikt mysterieus filmproject op

Shownieuws

JJ Abrams heeft weer een mysterieus project op zich genomen voor zijn volgende film. De 'Cloverfield'-regisseur gaat een waargebeurd verhaal verfilmen.

JJ Abrams heeft weer een mysterieus project op zich genomen voor zijn volgende film. De regisseur, die bekendstaat om zijn vreemde plotwendingen in de serie Lost, gaat een waargebeurd verhaal verfilmen over een mysterieus huis in New York. Dat meldt het filmvakblad Variety woensdag.

Het gezin waarover de film gaat kocht in 2003 een nieuw appartement voor 5,5 miljoen euro. De kopers nemen een binnenhuisarchitect aan, maar die vertelt hun niet de volledige waarheid over zijn plannen. Als de gezinsleden drie jaar later het huis gaan bewonen, vinden ze een boek dat hen op een speurtocht door het nieuwe huis neemt.

De 41-jarige Abrams is een van de meest gewilde regisseurs in Hollywood. De serie Lost heeft net het vierde seizoen afgerond en Abrams' nieuwe serie Fringe komt in de herfst op de Amerikaanse televisie. Alleen de twee uur durende pilot kostte al 6,5 miljoen euro.

Abrams is ook medeverantwoordelijk voor het succes van de filmstudio Paramount. Dit jaar wist de filmmaatschappij zes weken eerder dan vorig jaar een miljard euro binnen te slepen buiten Amerika. 'Cloverfield' van Abrams was een van de meest winstgevende films voor de filmstudio. De monsterfilm, waarin een groep New Yorkers een aanval op de stad probeert te overleven, kostte maar vijftien miljoen euro en bracht wereldwijd bijna 110 miljoen euro op.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen