Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Alphabeat heeft een vriendelijke stalker

Shownieuws

Alphabeat mag dan nog maar net internationaal zijn doorgebroken, de popgroep heeft nu al een doorgedraaide fan. De stalker is wel vriendelijk, zeggen de leden.

Alphabeat mag dan nog maar net internationaal zijn doorgebroken, de Deense popgroep heeft nu al een doorgedraaide fan. "Er is een jongen in Denemarken die alles doet wat wij in onze videoclips doen", vertelt zanger Anders SG tegen Novum Nieuws. "We namen een clip op in een bos, waarna hij hetzelfde deed. Hij neemt de filmpjes op, plakt ze vast aan een teddybeer en gooit ze vervolgens tijdens optredens op het podium."

De Denen vinden hun stalker niet eng. "Hij is heel vriendelijk, we hebben al een aantal keer met hem gepraat", vertelt zangeres Stine Bramsen. "We kunnen bijna niet anders, hij staat vaak vooraan en wacht ons daarna op bij de uitgang."

De band, waarvan de naam een hommage is aan 'Alphabet Street' van Prince, werd zes jaar geleden opgericht en timmert al een poosje aan de weg. De eerste single 'Fascination', leverde vorig jaar in Denemarken meteen een zomerhit op. Hun nieuwe single '10.000 Nights of thunder' bereikte de toppositie van de Deense hitlijsten. 'Fascination' kwam in Nederland tot de vierde en in Engeland tot de zesde plek.

Nog voordat 'Fascination' een hit werd in Europa, werd de formatie gevraagd het voorprogramma van de Spice Girls te verzorgen. "We sloegen het aanbod af omdat niemand ons nog kende. We wilden eerst zelf iets doen voordat we voor zo'n groot publiek stonden", zegt Stine. "We hebben er tot de dag van vandaag geen spijt van dat we nee hebben gezegd."

Het album 'This is Alphabeat' ligt sinds kort in de winkel en kwam binnen op de 28e positie in de Mega Album Top 100. Zondag is de groep te zien op het Haagse Picnic in the Park, waar ook John Mayer en Room Eleven optreden.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen