Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Percy Irausquin klaar voor de Fashion Week

Shownieuws

Percy Irausquin is 'superrelaxed' de Amsterdam International Fashion Week ingegaan. Zaterdag was de ontwerper al helemaal klaar voor zijn modeshow op donderdag.

Percy Irausquin is 'superrelaxed' de Amsterdam International Fashion Week ingegaan. Dat vertelt de ontwerper, die tijdens de modeweek zijn eerste prêt- -porter-lijn Collection PRC showt, aan Novum Nieuws. Zaterdag, toen de modeweek officieel van start ging, was hij al helemaal klaar met de voorbereidingen voor zijn show van donderdag. "Het is voor het eerst dat het van tevoren af was", vertelt hij.

Irausquin, die furore maakte met de glamoureuze jurken uit zijn couturelijn, belooft dat het een 'prachtige show' wordt. "Het is een heel ander soort collectie dan wat men van mij gewend is. Tussen couture en prêt- -porter zit een groot verschil. Maar het wordt een heel mooie show. Heel fris, heel jong, heel bloemig. Het wordt één groot feest."

Nu hij al ruim op tijd klaar is met zijn collectie, heeft Percy ook tijd om naar de modeshows van zijn concurrenten te gaan kijken tijdens de Fashion Week, die nog tot en met zondag duurt. "Ik ga gewoon iedere dag even kijken", vertelt hij. "Alles is klaar, ik ben superrelaxed, dus ik ga mijn collega's steunen."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen