Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Mary-Kate Olsen weigert verklaring over dood Ledger

Shownieuws

Mary-Kate Olsen weigert een nieuwe verklaring af te leggen over de dood van Heath Ledger. De DEA wil van de actrice weten hoe hij aan twee pijnstillers kwam.

(Novum/AP) - Mary-Kate Olsen weigert een nieuwe verklaring af te leggen over de dood van haar goede vriend Heath Ledger, tenzij haar van tevoren wordt verzekerd dat ze niet wordt vervolgd. Dat heeft een bron bij justitie gezegd.

Rechercheurs van de Drug Enforcement Administration (DEA) willen van de 22-jarige actrice weten hoe hij aan twee krachtige pijnstillers is gekomen die hebben bijgedragen aan de dood van Ledger. De acteur stierf 22 januari aan een onbedoeld dodelijke combinatie van pijnstillers, slaappillen en kalmeringsmiddelen. De pijnstillers zijn illegaal verkregen, vermoedt de DEA. De andere middelen waren wel door artsen voorgeschreven.

Tweemaal heeft Olsens advocaat, Michael Miller, een verzoek om Olsen te ondervragen afgewezen. "We hebben al relevante informatie gegeven met feiten over het chronologisch verloop van omstandigheden rondom zijn dood. Ook het feit dat Olsen de herkomst van de medicijnen niet kent", verklaarde hij.

Volgens de bron bij justitie hebben alle andere mensen die meer informatie zouden kunnen hebben over de herkomst van de medicijnen vrijwillig meegewerkt. Onder hen is Ledgers ex-vriendin Michelle Williams.

Justitie heeft een dagvaarding voor de actrice paraat. Daarmee kan ze worden verplicht voor een jury te verschijnen als het overleg met haar advocaat op niets uitloopt.

Olsen was de eerste die in januari werd gebeld over de dood van de acteur, door de masseuse die Ledger dood in zijn appartement in Manhattan vond. Voordat zij het alarmnummer belde, heeft ze eerst negen minuten besteed aan drie telefoongesprekken met Olsen. Kort na de dood van Legder, die nu te zien is in 'The Dark Night', verklaarde Olsen: "Heath was een vriend. Zijn dood is een tragisch verlies."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen