Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Stichting Gordon begint dit jaar

Shownieuws

De door Gordon begonnen stichting die mensen in uitzichtloze situaties moet helpen, begint nog dit jaar met haar werkzaamheden. Dat zegt hij op zijn site.

De door Gordon in het leven geroepen stichting die mensen in uitzichtloze situaties moet helpen, begint nog dit jaar met haar werkzaamheden. Dat meldt de zanger en presentator op zijn website.

De 39-jarige Gordon kwam op het idee voor de stichting Gordons Eerste Hulp Bij Ongeluk (GEHBO) toen hij in november tijdens zijn programma op Radio 538 in contact kwam met een 19-jarige jongen die als Sanne door het leven gaat. De jongen lag in de clinch met zijn zorgverzekeraar, die niet wilde opdraaien voor zijn geslachtsveranderende operatie. Gordon bood aan de operatie, die inmiddels heeft plaatsgevonden, te betalen.

Het opzetten van een stichting bleek ingewikkelder dan verwacht, zo laat de presentator weten. "Tegenwoordig moet je zelfs verantwoording afleggen als je iemand uit de brand wil helpen zonder de belasting in je nek te krijgen."

In december moet het fonds klaar zijn om mensen te helpen via de radioshow Gordon on Air, die elke zaterdagmiddag wordt uitgezonden op Radio 538.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen