Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Joop Braakhekke bekritiseert Herman den Blijker

Shownieuws

Joop Braakhekke vindt dat Herman den Blijker zich meer met koken moet bezighouden en minder met tv. "Hij kookt toch niet?", zegt hij in Vara TV Magazine.

Topkok Joop Braakhekke vindt dat Herman den Blijker zich meer met koken moet bezighouden en minder met televisie. "Hij kookt toch niet? Dat vind ik nou heel erg fout", zegt Braakhekke in Vara TV Magazine. "Hij is een heel groot kok, maar wat doet 'ie? Hij maakt programma's als Mijn Tent is Top."

De 67-jarige Braakhekke kan weinig koks noemen die het naar zijn mening wel goed doen op televisie. "Zelfs Jamie Oliver is er niet bedreven in om rechtstreeks in de camera te spreken. Ik vind Rudolf van Veen wel een leuk programma hebben."

Het botte gedrag van topkoks, zoals dat van Gordon Ramsay, snapt hij wel. "We zijn gewoon bot. Dat moet ook. Er hangt een hoop van af. En het is ook wel een beetje de egotrip", zegt Braakhekke. "Maar het gebeurt ook in het vuur van het spel. Ik kan woest van domme mensen worden. Dat word ik witheet. Dat zeg ik: 'je hebt me belazerd! Eruit! Weg! Geen zin in!'"

De topkok heeft zelf ook een aantal televisieprogramma's gemaakt. Zo presenteerde hij vijf jaar lang het kookprogramma Kookgek bij de Avro en later Topkok bij Talpa. De eigenaar van de Amsterdamse restaurants Le Garage en En Pluche is binnenkort te zien in een reclame voor een wc-luchtverfrisser. "Ik doe het omdat ik het leuk vind. En voor het bedrijf. Naamsbekendheid is goed voor de verkoop. Met het onderwerp op zich heb ik niet zo veel."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen