Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Prinses Irene viert 69e verjaardag

Shownieuws

Prinses Irene is dinsdag 69 jaar geworden. Hoe de jongere zus van koningin Beatrix haar verjaardag viert, is niet bekend. Irene werd in Soestdijk geboren.

Prinses Irene is dinsdag 69 jaar geworden. Hoe de jongere zus van koningin Beatrix haar verjaardag viert, is niet bekend.

Irene werd in 1939 geboren te Soestdijk, als tweede dochter in een rij van vier dochters van koningin Juliana en prins Bernhard. Haar naam betekent vrede en werd gekozen in verband met de gespannen periode in Europa ten tijde van haar geboorte. Nog geen maand later brak de Tweede Wereldoorlog uit.

In 1964 trad de prinses in Rome, zonder toestemming van het parlement, in het huwelijk met de rooms-katholieke Carlos Hugo van Bourbon-Parma. Hiermee zag de prinses af van een eventuele troonopvolging. Irene en Carlos kregen samen vier kinderen: Carlos (38), de tweeling Margarita en Jaime (35) en Maria Carolina (34). Het omstreden huwelijk strandde in 1981, waarna de prinses door het leven ging als mevrouw Van Lippe-Biesterfeld, de achternaam van haar vader prins Bernhard.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen