Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Bartho Braat in 'Johanna de waanzinnige'

Shownieuws

Bartho Braat is te zien als Karel V in het toneelstuk 'Johanna de waanzinnige'. Hij werd bekend als Jef Alberts in Goede Tijden Slechte Tijden.

Bartho Braat is dit najaar te zien in het toneelstuk 'Johanna de waanzinnige'. Dat heeft theatergroep De Kern bekendgemaakt. Het stuk gaat over de eerste koningin van Nederland die gevangen wordt gehouden. Buiten haar om wordt er gevochten om de troon en haar man wil met zijn vrienden Spanje aan Bourgondië plakken. Tegelijkertijd wil haar zoon Karel V de keizer van Europa worden.

Braat neemt de rol op zich van Karel V, de zoon van Johanna, die wordt gespeeld door Ineke ter Heege. Braat werd bekend als Jef Alberts in Goede Tijden Slechte Tijden en leende zijn stem aan de Nederlandse versies van de familiefilms 'Finding Nemo' en 'Snow dogs'.

Het toneelstuk is van 15 oktober tot en met 25 februari in de Nederlandse theaters te zien. Op 4 november beleeft het stuk de première. Eerder bracht theatergroep De Kern onder meer de stukken 'HIldegard von Bingen', 'Anna, Hanna en Johanna' en 'Juliana's derde weg' op de planken.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen