Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Keane biedt nieuw nummer gratis online aan

Shownieuws

Keane biedt een nieuw nummer gratis aan op de website keanemusic.com. Dit doet de band om te vieren dat het derde album 'Perfect symmetry' af is.

De Britse band Keane heeft een gratis nummer online gezet om te vieren dat het nieuwe album 'Perfect symmetry' af is. 'Spiralling' wordt niet de nieuwe single van de groep, maar komt wel op de cd te staan. Op de website keanemusic.com kunnen liefhebbers het lied downloaden.

Het nummer wordt door de band omschreven als een muziekstijl waaraan Keane zich nooit eerder heeft gewaagd. "Het is een snel nummer vol gedachten over menselijke inspanning, gebouwd op een uitzinnig ritme", legt zanger Tom Chaplin uit.

De groep, die hits scoorde met 'Somewhere only we know' en 'Crystal ball', liet deze week weten veel te hebben gereisd voor het nieuwe album. Zo doken de bandleden het Berlijnse nachtleven in, vlogen ze naar Los Angeles en sloten ze zich op op het Britse platteland.

'Perfect symmetry' is het derde album van de groep en wordt op 13 oktober uitgebracht. Een week eerder verschijnt de eerste single van het nieuwe album, genaamd 'The lovers are losing'.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen