Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Abba voert hitlijst aan dankzij 'Mamma mia'

Shownieuws

Abba beleeft een revival dankzij de bioscoopfilm 'Mamma mia'. In Groot-Brittannië staat de compilatie-cd 'Gold' op de eerste plaats in de hitlijst.

Abba beleeft een revival dankzij de bioscoopfilm 'Mamma mia'. In Groot-Brittannië staat de compilatie-cd 'Gold' op de eerste plaats in de hitlijst. Het album, dat in 1992 voor het eerst verscheen, is het oudste album dat ooit de hitlijst aanvoerde, zo meldt de BBC.

De Zweedse popgroep stoot Coldplay van de troon, dat tot nu toe met 'Viva la vida or death and all his friends' op één stond. Van 'Gold' zijn in Groot-Brittannië inmiddels 26 miljoen exemplaren verkocht. Daarmee is het album, dat drie keer eerder de nummer 1-positie wist te bereiken op vier na de best verkochte plaat ooit in Groot-Brittannië.

Ook in Nederland boekt de Zweedse popgroep uit de jaren zeventig succes. 'Gold' is maandag binnengekomen op de 45e plaats van de Album Top 100. De soundtrack van de film 'Mamma mia', waarin onder anderen Meryl Streep, Pierce Brosnan en Colin Firth te zien zijn, stijgt deze week van negen naar acht.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen