Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Moeder Paris Hilton haalt uit naar McCain

Shownieuws

Kathy Hilton kan er de humor niet van inzien dat haar dochter in een spot van John McCain is gebruikt. "Zonde van de tijd en aandacht van het land", vindt ze.

(Novum/AP) - Kathy Hilton kan er de humor niet van inzien dat haar dochter Paris in een reclamespot van de Republikeinse presidentskandidaat John McCain is gebruikt. "Zonde van de tijd en aandacht van het land op een tijdstip waarop miljoenen mensen hun huizen en banen verliezen", stelt ze op de website van de Amerikaanse krant Huffington Post.

In de bewuste spot werden beelden van McCains Democratische tegenstrever Barack Obama afgewisseld met beelden van Paris Hilton en Britney Spears. Daarmee wilde het campagneteam van McCain duidelijk maken dat Obama vooral een beroemdheid is en niet noodzakelijkerwijs een goed politicus. Obama's team verweet McCain daarna dat deze liever lastercampagnes voert dan te debatteren over wezenlijke onderwerpen.

McCain probeerde de kwestie vrijdag te relativeren door te zeggen dat de spot geen lastercampagne is, maar een onschuldig grapje. Ma Hilton, zelf een donateur aan McCains campagne, kan er de lol er niet van inzien en noemde de spot een verkwanseling van donaties.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen