Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Twee Eyeworks-producties op filmfestival Montréal

Shownieuws

Twee Vlaamse producties zijn tijdens het Montréal Film Festival te zien. Zowel 'Los' als 'Vermist' worden vertoond, beide films van Jan Verheyen.

Twee producties van het Nederlandse Eyeworks worden vertoond op het prestigieuze Montréal World Film Festival. Beide films zijn Vlaams en komen van de hand van regisseur Jan Verheyen. Het filmfestival vindt plaats van 21 augustus tot en met 1 september.

'Los' gaat op 17 september in België in première. Verheyen omschrijft de film als 'een grappige film over serieuze zaken'. Het draait om de jonge journalist Tom die gaat samenwonen met zijn vriendin. Maar dan ontmoet hij Nadia, die zijn hele wereld op de kop zet. Zijn idealen botsen met zijn werk en voordat hij het weet ligt zijn wereld overhoop.

De tweede productie is de spannende actiefilm 'Vermist', over de vermissing van een jong meisje. De film was in België na 'Ben X' de bestbezochte film van vorig jaar en er is ook een televisieserie van gemaakt. 'Ben X' werd vorig jaar op het festival vertoond en kaapte toen de belangrijkste filmprijs weg.

Het filmfestival wordt jaarlijks gehouden in de Canadese stad en is het oudste internationale festival van Noord-Amerika.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen