Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Gary Glitter heeft straf bijna uitgezeten

Shownieuws

Gary Glitter komt deze maand op vrije voeten, nadat hij een gevangenisstraf van 27 maanden heeft uitgezeten. Hij zit in de cel in Vietnam.

Gary Glitter komt deze maand op vrije voeten, nadat hij een gevangenisstraf van 27 maanden heeft uitgezeten. Dat meldt het Britse persbureau Reuters. De 63-jarige rockster werd eind 2005 gearresteerd op een Vietnamees vliegveld wegens ontucht met twee 11-jarige meisjes.

Een Vietnamese rechter veroordeelde Paul Gadd op 3 maart 2006 tot een gevangenisstraf van 27 maanden, die hij deze maand heeft uitgezeten. Hij kreeg in februari drie maanden strafverminderding. Een Vietnamese politiemedewerker wilde nog geen exacte datum geven, maar Glitter mag na zijn vrijlating weer overal gaan en staan.

De Britse glamrocker was in de jaren zeventig en tachtig bekend als flamboyante rock 'n roll-ster. Zijn grootste hits in Nederland waren 'Rock and roll' en 'Do you wanna touch me?'.

De volgens sommigen pedofiele rocker werd in 1977 opgepakt na contact met een 7-jarig meisje. In 1997 bleek dat hij kinderporno op zijn pc bewaarde. Hij ging de gevangenis in en kwam drie jaar later vrij, waarna hij in Cuba en in Cambodja woonde voordat hij in Vietnam opnieuw achter de tralies verdween.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen