Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Viktor & Rolf in zee met Diesel-oprichter Rosso

Shownieuws

Viktor & Rolf zijn een samenwerking aangegaan met het Italiaanse Only the Brave van Renzo Rosso. Hij heeft een meerderheidsbelang gekocht in het modehuis.

Viktor & Rolf zijn een samenwerking aangegaan met het Italiaanse modebedrijf Only the Brave (OTB) van Renzo Rosso. De oprichter van het jeansmerk Diesel heeft een meerderheidsbelang gekocht in het modehuis van de Nederlanders ontwerpers. Dat vertelden de betrokkenen aan de gerenommeerde modejournaliste Suzy Menkes van de International Herald Tribune.

Rolf Snoeren zei tegen Menkes dat hij en zijn partner twee jaar hebben nagedacht en onderhandeld voordat ze besloten met OTB in zee te gaan. "Het is een heel belangrijke stap. We wilden de juiste partner trouwen. Renzo begrijpt creativiteit en heeft de visie en de macht om succes te creëren."

Met de samenwerking hopen Viktor & Rolf, die één eigen boetiek hebben in Milaan, onder meer om de komende jaren meer winkels te kunnen openen. Ook zouden er plannen zijn voor nieuwe productlijnen.

Rosso, wiens modeconcern naast Diesel ook de merken Dsquared, Martin Margiela en Sophia Kokosalaki bevat, vertelde een 'frisse moderne modegroep' voor ogen te hebben. "Ik ben niet op zoek naar gevestigde ontwerpers maar naar mensen met een grote creativiteit, en Viktor & Rolf zijn de belichaming van mijn idee van luxe."

Hoe groot het aandeel van Rosso in het modehuis Viktor & Rolf is, is niet bekend.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen