Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Penélope Cruz had moeilijke start in Hollywood

Shownieuws

Penélope Cruz had tien jaar geleden een eenzame start van haar Hollywoodcarrière. "Ik kon helemaal niemand bellen, omdat ik geen vrienden had", stelt ze.

Penélope Cruz had tien jaar geleden een eenzame start van haar filmcarrière in Hollywood. "Vaak pakte ik de telefoon op en dan besefte ik dat ik helemaal niemand kon bellen, omdat ik geen vrienden had", bekent de 34-jarige actrice in het Amerikaanse modeblad W Magazine.

De acteercarrière van de Spaanse schone was al jaren bezig voordat ze naar Hollywood vertrok en daar haar eerste rol vertolkte in de Engelstalige film 'The Hi-Lo Country'. Dat was een uitdaging voor Cruz, omdat ze daarvoor alleen maar in Spaanstalige producties te zien was. Cruz sloot zich op de set van de film op in de badkamer omdat ze moest huilen. Haar Engels liet haar in de steek, en ze snapte niet waar de andere castleden het over hadden.

In die tijd logeerde de actrice in het chique hotel Sunset Marquis in Hollywood. Nog steeds als de populaire actrice daarlangs loopt, wordt ze praktisch onpasselijk. "Ik kan zelfs nu nog niet naar de kamers kijken", vertelt ze. "Ik krijg dan een rare psychische reactie. Alles van die jaren komt dan terug."

Tegenwoordig gaat het de actrice voor de wind en zijn de opnamen van twee nieuwe films, 'Vicky Christina Barcelona' en 'Elegy', net achter de rug. "Op dit moment wil ik iedere twee jaar één film doen", laat de donkerharige actrice weten. "Eén waar ik honderd procent enthousiast over ben."

In de tijd die ze over heeft, wil Cruz gaan reizen. Niet luxe, maar misschien met een rugzak een paar maanden eropuit. "Dat heb ik nog nooit gedaan. Ik ben in zo veel landen geweest voor mijn werk, en wanneer ik wegga besef ik altijd dat ik niets heb gezien."

Wie Penélope Cruz in de Nederlandse bioscopen wilt zien, kan 28 augustus naar 'Elegy'. Op 11 december gaat 'Vicky Christina Barcelona' in première.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen